Tömeg vagy térfogat? Segítség a tűzifa vásárlásához

 

Tüzifát sok módon vásárolhatunk, de általában két legelterjedtebb elszámolási mérték a térfogat és a tömeg, amiből az utóbbit mázsában adják meg a legtöbbször. 

 

Sokan a régi hagyományok miatt még mindig mázsában szeretnek tűzifát vásárolni, pedig sok tüzifát árusító és forgalmazó helyen nem áll rendelkezésre hiteles mérőeszköz, ezért legtöbbször a vásárlók, de még a kiszállítók sincsenek tisztában az adott mennyiség pontos tömegével.

 

A tűzifa tömegre vásárlása sok esetben bizonytalanabb, mint a térfogatra történő beszerzés, hiszen a tömegre vásárlásnál a fa nedvességét is figyelembe kell venni. Kiszállításkor ránézésre nem lehet megállapítani, mennyi a megvásárolt fa tömege és mennyi vizet vásároltunk a fával együtt. A térfogategységben vásárlás azért célszerűbb választás, mert ebben az esetben egy egyszerű méréssel ellenőrizhető a megvásárolt tűzifa mennyisége.

 

Egy térfogategységnyi tűzifában mindig azonos fűtőérték van, hiszen az energia a fa szárazanyag-tartalmához kötődik. Ha nedves fát vásárol térfogatra, akkor sem éri veszteség, csak időbe kerül, amíg a fa kiszárad. De a fa térfogata, amiért Ön fizetett, a tüzelés szempontjából lényeges mértékben nem változik.

 

A megbízhatóság a legfőbb érv, ami a térfogatban történő vásárlás mellett szól. A kiszállított áru valós mennyiségének megállapításához szinte csak mérőszalagra van szükségünk.

 

Csak a tűzre kell raknia

 

A TüzifaBp.hu – nál hálós, erdei köbméterre vásárolhatja meg téli tüzelőjét. Nem jelent problémát, ha nem rendelkezik az akár több köbméter fa elszállításához megfelelő járművel. Természetesen lehetőséget biztosítunk telephelyünkön történő átvételre is, de hallgatunk a vásárlóink igényeire, és már lehetőség van Budapest területén házhoz kérni a tüzifáját.

 

A Tüzifabp.hu minden esetben a hálós tűzifát ajánlja, melyet többféle méretben is megrendelhet tőlünk. Minden esetben csakis minőségi forrásból származó kemény tűzifáinkkal garantáljuk vásárlóink megelégedettségét.

 

Nem kell mást tennie mint felvenni velünk mint leadnia rendelését oldalunkon és az egyeztetett időpontban kiszállítjuk Önnek a megrendelt tüzifa mennyiséget, így Önnek már csak a tűzre kell raknia.