Gyújtós

 

Néhány szó a gyújtósról

 

Azt gondolnánk, minden éghető anyag megfelelő gyújtósnak, ám ebben az esetben is érdemes néhány tanácsot, szempontot figyelembe venni. Miből készül a legjobb fajtája, milyen formában szerezhetjük be?

 

A legtöbben mindmáig akár újságpapírt, kartonanyagot, akár ruhát vagy bármilyen könnyen égő otthoni hulladékot használnak gyújtósnak, pedig egyáltalán nem elhanyagolhatóak bizonyos szempontok annak kiválasztásakor sem, bármilyen egyszerűnek is tűnjön a dolog.

 

Természetesen otthoni felhasználás céljából szinte bármilyen szárazanyag megfelelhet, ami égni képes, azonban megeshet, hogy mégis igazán hatékony és megfelelő gyújtóst keresünk a házipraktikák helyett. A régi újságok, rongyok, egyéb textíliák és papíranyagok, otthoni hulladéktermékek nem mindig töltik be jól a gyújtós feladatát.

 

A legfontosabb szempont, hogy a gyújtós minél gyorsabban lobbanjon be és minél hatékonyabban égjen. A gyújtóshoz legtöbbször szintén fát használunk, ezek azonban kis vastagságú, hosszú fadarabok a könnyebb és gyorsabb eltüzelés érdekében. A lényeg, hogy minél szárazabb legyen, hiszen a nedvesség megnehezíti az égést.

 

Használhatunk fakérget, hulladékfát, faágakat, azonban az előre elkészített és feldarabolt, kiporciózva megvásárolt gyújtós ezt a gondunkat is megoldhatja. Az egyenlő méretre hasított faaprítékokat 25 liter űrtartalmú hálós zsákokban értékesítjük és szállítjuk. Kérésére házhoz visszük, keressen meg minket egyedi árajánlatért!

Gyújtós rendeléshez kattintson ide >>