Fűrészpor

 

Az ezerarcú fűrészpor

 

Ipari és otthoni célokra is felhasználható, számos funkciót betölthet a favágás vagy fakidolgozás mellékterméke, a fűrészpor. Több területen lehet rá szüksége, mint gondolná: megmutatjuk, hol és hogyan hasznosítják a gyakorlatban az anyagot.

 

A fűrészpor nemcsak a farostlemez egyik fontos összetevője: használják mulcsozáshoz (a talaj takarására), komposztáláshoz, fűtő- és tüzelőanyagként, s persze a szó említésére valószínűleg mindenkinek az a bizonyos tapétafajta jut eszébe. Egyes állatfajták almozásához is igénybe veszik, azonban természetesen nem mindegy, milyen állatokéhoz.

 

Arról megoszlanak a vélemények, mulcsként történő alkalmazása mennyire javallott, a többség viszont ajánlja az ilyesfajta felhasználását, adott esetben trágyázás kíséretében. A mezőgazdaságban, a kertészetben és az állattartásban tehát egyaránt fontos; arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy tüzelőanyagként is a segítségünkre lehet. Milyen formában?

 

A fűrészporos kazánok kifejezetten annak elégetésére szolgálnak (emellett persze tüzelhetünk bennük szükség esetén szénnel, papírral és faforgáccsal is). A fűrészpor brikettek megkönnyítik a folyamatot, hiszen szilárd, préselt formában egyszerűbb a tárolásuk valamint az eltüzelésük is. (A fűrészpor- vagy fabrikettet több fázisban, az anyag préselésével és szárításával készítik, előnye az alacsony nedvességtartalom.) Magas fűtőértékűk miatt akár pénzmegtakarítás céljából is érdemes ezekkel fűteni.

 

A fűrészpornak az étkezésben, ételkészítésben is lehet szerepe: halat, húsokat, akár sajtokat is ennek segítségével füstölnek meg, hogy még pikánsabb legyen a különböző alapanyagok zamata.

 

Kérésére házhoz visszük, keressen meg minket egyedi árajánlatért!

Fűrészpor rendeléshez kattintson ide >>