Fapellet

 

Cégünk kínálatában szerepel a fapellet is, nagyobb kiszerelésben, amelynek jobb lehet a fűtőértéke és jelentősen környezetkímélőbb is, mint például a hasított fával történő fűtés.

 

A pelletálás egy olyan tömörítő eljárás, amely során bármilyen típusú alapanyagot nyomás segítségével kis rudakká préselnek. A fapellet leginkább forgácsból és fűrészporból, faipari melléktermékekből készül, amellyel így egy igen kicsi nedvességtartalmú, könnyen szállítható és könnyen felhasználható energiahordozóhoz jutunk.

 

Idehaza még mindig sokan ódzkodnak ettől a lehetőségtől, pedig tőlünk nyugatabbra már elterjedt megoldásnak számít. Egyes becslések szerint a gázzal történő fűtéshez képest akár 35%-kal gazdaságosabb is lehet ez a módszer, amely tehát kifejezetten környezetbarát is. Ez abból következik, hogy melléktermékből, a különböző faipari munkálatok során összegyűlő hulladékanyagból állítják elő, tehát nem szükséges hozzá külön nyersanyagot kitermelni.

 

A pellettel való fűtéshez érdemes egy külön erre a célra szolgáló pelletkazánt is beszerezni, amely automatikusan adagolja a fűtőanyagot a melegítéshez. Ettől függetlenül természetesen vegyes tüzelésű kazánokkal is használható, elégethető.

 

Ha nem szeretne függetni a gázszolgáltatástól, ha kész egy energiatakarékos, a Föld nyersanyagkészletére is tekintettel lévő megoldást választani, akkor a fapellettel tüzelés az Önhöz illő alternatíva. Keressen fel minket egyedi árajánlatért, hogy megbeszélhessük a megrendelés részleteit!

 

Fapellet rendeléshez kattintson ide >>