Hogyan tároljuk megfelelően a megmaradt tűzifát?

 

Hamarosan kilépünk a fűtési szezonból, ilyenkor mindig fejtörést okozhat, hogyan tároljuk megfelelő módon a megmaradt tűzifát. Íme néhány hasznos tipp:

 

Közkedvelt megoldás ha eleve hálós tűzifát veszünk, hiszen szállítani és tárolni is jóval egyszerűbb. Sokkal könnyebben tudjuk mozgatni mint például a kalodába rendezett fa esetében, arról nem beszélve, hogy kevesebb helyet is igényel.

 

Gyakran látjuk, hogy a természet adta lehetőséget kihasználva, két fa közé halmozzák fel a tűzifát. Ha lehetőségük van ilyen módon tárolni a fát, próbálják ki nyugodtan.

 

A garázsban való tárolás is gyakran előfordul. Ha megbízható helyről szerezzük be a fát, ahol a fa értékesítése előtt hosszú ideig pihen, hogy távozzon belőle a nedvesség és a megfelelő kezelésnek köszönhetően még a fában megbújó bogarakkal sem kell számolnunk, nyugodtan tárolhatjuk a garázsban.

 

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy fontos-e letakarni a tűzifát. A válaszunk egyértelműen, igen. Ha azonnal használható száraz fával szeretnénk fűteni és szeretnénk elkerülni a fa penészesedését, takarjuk le. Ellenkező esetben legalább 3-4 napot kellene várnunk, amíg a fa kiszárad.

 

Ne hagyjuk csak úgy a fát a földön, mert hamar rohadásnak indulhat, a megfelelő betakarásnak köszönhetően a téli szezon kezdetével problémamentesen használhatjuk újra a tűzifát.

 

Minden esetben győződjön meg róla, hogy valóban a megfelelő minőséget garantáló helyről szerzi-e be a tűzifát. A tuzifabp.hu kínálatában kizárólag olyan tűzifa kerülhet értékesítésre, ami már egy évet állt és pihent, hogy azonnal bevethető tűzifát tudjunk biztosítani vásárlóink számára.

 

Kérjen tőlünk árajánlatot online, munkatársaink azonnali rendelkezésre állnak.