Amit még érdemes tudni az ideális tüzifáról

 

Amikor a tűzifával való fűtést választjuk, részt veszünk a természet körforgásában, ami évmilliókra vezethető vissza. Ezen kívül is számtalan  szerepe lehet, nem hiányozhat a tűzrakás egy jó hangulatban telt kerti partyról sem.  Egyszerűen kihagyhatatlan egy jó kis bográcsozás a tavaszi időszakban. Bármilyen célra is válasszon tűzifát, cikkünkből kiderül, milyen szempontok alapján tanácsos döntenie.

Teljesen mindegy, hogy milyen fából készül a tűzifa, a lényeg, hogy kellő ideig álljon és pihenjen. A tűzifabp.hu által kínált tűzifák több mint egy évig pihennek, hogy tökéletes használhatóságot biztosítsanak.

Ha nehézségekbe ütközik a tűzifa begyújtásával, gyanús lehet, hogy idei fát kapot, amelynek nedvesség tartalma nem teszi lehetővé a megfelelő égést. Arról nem is beszélve, hogy nem tud olyan hőt leadni mint a megfelelően előkészített tűzifa.

Mindig igyekszünk előtérbe helyezni, hogy kerülje a nedves tűzifa megvásárlását, hacsak nem saját maga szeretné elvégezni a fa pihentetését és csak a következő évben szeretné felhasználni.
Ügyeljen a tűzifa színére, a sötét, szürkésebb színű fa az ideális választás, ha szeretné magát megkímélni a kellemetlenségektől. Ha a tűzifa közepe friss, a külső kérgek szorosan kapcsolódnak biztos lehet benne, hogy nem megfelelő tűzifát kapott. Akiknek van már negatív tapasztalata használhatatlan tűzifával, gyakran javasolja, hogy az a biztos, hogy az éppen megvásárolt tűzifát csak jövő évben használja fel. Ha tőlünk rendel, garantáltan azonnal használható tűzifát kap. Továbbá óvakodjunk a túl idős, 5 év és afeletti korú tűzifáktól, mert szintán nem a várt hatást fogja nyújtani.